De regeling van een uitvaart.

Als we in kennis gesteld worden van het overlijden, maken we een afspraak voor een persoonlijk gesprek, nemen alle tijd u te informeren over de zaken die rondom het overlijden geregeld moeten worden en uw vragen te beantwoorden. Wij verwachten niet van u dat u tijdens het eerste gesprek overal meteen een pasklaar antwoord op heeft. Er hoeft ook niet meteen van alles besloten te worden. We brengen eerst in kaart wat uw wensen zijn; begraven of cremeren, wel of geen kerkdienst, op welke dag de uitvaart zal plaatsvinden. In de dagen er na gaan we rustig en stap voor stap verdere mogelijkheden doornemen en komen de details aan de orde. U zult merken dat er veel meer mogelijk is dan u aanvankelijk dacht. Samen regisseren en organiseren we het afscheid van uw dierbare en komen we tot een persoonlijke uitvaart die recht doet aan de overledene.

Zijn er wensen vastgelegd ?

Ga na of er wensen zijn vastgelegd, bijvoorbeeld een donorcodicil, testament of een wensen formulier (wilsbeschikking) met betrekking tot de uitvaart.

Onderscheiding(en)

Heeft de overledene bij leven een of meer onderscheidingen ontvangen, kunnen deze genoemd worden op de rouwkaart. Ook kan de overledene gedecoreerd worden opgebaard met de draagtekens. Tijdens de uitvaart mogen de onderscheidingen aanwezig zijn. Uit eerbetoon  liggen de onderscheidingen op een onderscheidingskussen in de juiste protocollaire volgorde. Het onderscheidingskussen ligt op het deksel van de kist.

Uitvaartverzekering

Is er een uitvaartverzekering ? U bent niet verplicht om de uitvaart ook door de verzekeraar te laten verzorgen. U bent te allen tijde vrij in het kiezen van een uitvaartverzorger waarin u uw vertrouwen stelt. Voor vragen hierover kunt u ons vrijblijvend bellen.  

 

Een aantal keuzes en mogelijkheden zijn onder andere :

                * Thuisopbaring of in een rouwcentrum naar keuze.

                * Begraven.

                * Begraven op een natuurbegraafplaats.

                * Crematie

                * Uitvaart in stilte

                * Welke uitvaartkist

                * Welke afscheidsbijeenkomst heeft de voorkeur

Daarnaast moeten er keuzes gemaakt worden met betrekking tot het rouwdrukwerk, bloemen, muziek, condoleance en eventuele andere wensen.  De uitvaart moet een mooie en blijvende herinnering zijn. 

Verder bespreken wij met u wat u zelf wilt doen en welke zaken u graag  aan ons overdraagt. Het is vaak fijn om daadwerkelijk zelf actief deel te nemen aan het vormgeven van een mooi afscheid. Denk  hier bijvoorbeeld aan het meehelpen met de verzorging van de overledene, het sluiten van de kist of het schrijven en spreken van een in memoriam, of begeleiden van de overledene in de kerk - crematorium - begraafplaats. Indien gewenst kan de rouwstoet of alleen de rouwauto via het woonadres rijden. Bij het huis zal een moment worden stilgehouden.

Een overledene kan worden opgebaard in de rouwkamer van een uitvaartcentrum maar het is tegenwoordig heel goed mogelijk de overledene thuis op te baren met behulp van professionele koelapparatuur en mobiele airconditioning - op bed of in de kist. Wij kunnen dit voor u verzorgen. Bij thuisopbaring komen wij voor een dagelijkse controle.

Muziek bij een begrafenis of crematie is een van de beste manieren om de uitvaart echt persoonlijk te maken. Luistert u bijvoorbeeld graag naar opera, dan kunt u uw favoriete aria laten spelen. Maar dat geldt natuurlijk ook voor andere muzieksoorten. Het is ook mogelijk om tijdens uw uitvaartplechtigheid live muziek te laten spelen.

Uiteraard is dit slechts een beknopt overzicht van de mogelijkheden, wij zijn u graag van dienst over persoonlijke wensen.  

Duidelijke en transparante afspraken

Dat een uitvaart kosten met zich meebrengt is een onherroepelijk feit. Geld is niet iets, waar de nabestaanden direct na een overlijden als eerste mee bezig zijn. Wij voelen ons verantwoordelijk voor dat u achteraf niet met vervelende financiële verrassingen wordt geconfronteerd. Welk budget is er in totaal beschikbaar voor de uitvaart ? Zijn er uitvaartpolissen ? U mag van ons verwachten dat wij duidelijk zijn over de kosten en samen met u bekijken hoe de uitvaart, op de meest passende manier, binnen het beschikbare budget gerealiseerd kan worden. Zodra het merendeel van de onderwerpen is behandeld wordt een overzicht voor de verwachten kosten gepresenteerd in een overzichtelijke kostenopgave waarin iedere kostenpost is uitgewerkt.

Als het om vertrouwen en eerbied gaat, staan wij voor een persoonlijke begeleiding, en een stijlvolle uitvaart.

 

                   Ieder mens is uniek, dus ieder afscheid moet dat ook zijn!

 

U kunt op ons rekenen.

 

Wij staan 24 uur per dag, 7 dagen in de week voor u klaar.

Tel. 0495-543521

e-mail : This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Enkele weken na de uitvaart komen we nog een keer op bezoek, Enerzijds om samen terug te kijken op de dagen na het overlijden en de uitvaart, anderzijds om te kijken of wij u nog ergens mee kunnen helpen.

 Betekenis van bloemen

* roos - schoonheid, liefde

* aronskelk - Maria

* chrysant - herfst, vergankelijk

* lelie - onschuld, reinheid

* anjer - waardigheid

* aster - vaarwel