Begrafenis

De organisatie van een uitvaart verdient zorg, tijd en aandacht.

Veel mensen kiezen voor begraven. omdat ze dan het gevoel hebben op een meer natuurlijke en geleidelijke manier afscheid te kunnen nemen van de overledene. En omdat ze een duidelijke plek hebben waar ze deze kunnen herdenken.

Het is belangrijk om over de vraag begraven een goede beslissing te nemen. Doe dit zorgvuldig en weeg zaken tegen elkaar af begraven.

Laat u niet leiden door wat gebruikelijk is of wat uw omgeving vindt. Kijk naar u zelf, uw kinderen of andere naasten. 

Overzicht van de mogelijkheden bij een uitvaart

Indien de overledene is opgebaard in een uitvaartcentrum, is er gelegenheid tot rouwbezoek en condoleance. Ook kan de keuze zijn om afscheid op de dezelfde dag als de uitvaart te laten plaatsvinden. Dit zal zijn voor het vertrek naar Kerk, begraafplaats of crematorium. Indien gewenst kan de rouwstoet via het woonhuis rijden, bij het woonhuis zal de stoet een moment stilhouden.

Indien de overledene thuis is opgebaard kan de rouwstoet vanaf hier vertrekken.

Kerkelijke uitvaart, de familie verzamelt in de kerk en begeleidt de overledene in de kerk. 

Is de overledene lid van een vereniging, kunnen zij ook de overledene begeleiden.

Wie natuur en milieu een warm hart toedraagt, kan zich laten begraven op een natuurbegraafplaats. Gelegen in een natuurgebied, biedt een natuurbegraafplaats een vredig plekje weg van de dagelijkse drukte.( meer informatie zie de rubriek natuurbegraafplaats op de site) 

Dit is slechts een beknopt overzicht van de mogelijkheden. De uitvaartleider(ster) zal u graag van dienst zijn bij het bespreken en realiseren van uw persoonlijke wensen.

Meer informatie ?

Wilt u meer informatie - advies of een persoonlijk gesprek neem contact met ons op

Tel.  0495 -  54 35 21  

e-mail : This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Postbus 524, 6000 AM Weert.

Als het om vertrouwen en eerbied gaan, staan wij voor een persoonlijk begeleiding, en een stijlvolle uitvaart.

Heeft u een uitvaartverzekering afgesloten, dan bestaat toch de mogelijkheid om de uitvaart door ons te laten verzorgen.