Glas.

Glas is een prachtig materiaal om de herinnering aan onze dierbare levend te houden.

Bij verstrooiing van de as kan men een gedeelte bewaren voor in één of meerdere glas objecten te verwerken, een eenvoudige ronde bolvorm of een eivorm, knuffelsteen, waxinelichthouder, vogel. Het is ook mogelijk om een trouwring, haarlok of andere kleine objecten in het glas te verwerken. Meer informatie www.glasblazer.nu      

 

Een veel gestelde vraag :

* Kan men iemand die elders begraven is laten opgraven en herbegraven op de natuurbegraafplaats       

Antwoord : op- en herbegraven is mogelijk ( na 10 jaar grafrust) er moet wel een verlof op- en herbegraven aangevraagd worden bij de Burgemeester waar de overledene is begraven.

Vraag : Kan men een stoffelijk overschot dat begraven is en de nabestaande willen de grafrechten niet meer verlengen het stoffelijk overschot laten cremeren.

Antwoord : Opgraven en crematie is mogelijk ( na 10 jaar grafrust)

Meer informatie ?

Wilt u meer informatie of advies over de mogelijkheden neem gerust contact met ons op 0495-543521

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

 

Koninklijk onderscheiding

 Koninklijke onderscheiding voor Peter Strijbos

Tijdens de jaarvergadering op 2 febr. 2014 van de schuttersbond  Eendracht Maakt Macht kreeg Peter uit handen van de burgemeester Jos Heijmans van de Gemeente Weert een koninklijke onderscheiding. Peter nam na 21 jaar afscheid als bestuurslid waarvan hij 12 jaar de functie van penningmeester van de schuttersbond EMM vervulden. Hij kreeg de versierselen uitgereikt die horen bij de onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Ook was hij 12 jaar bestuurslid en penningmeester van de BVOB (Branche Vereninging Ondernemers Begraafplaatsbeheer).

Na afloop werd Peter door leden van zijn schutterij het trompetterkorps van schutteij St. Sebastianus een muzikale hulde aangeboden.  

In 2007 werd Peter voor zijn inzet voor het schutterswezen ook benoemd als schutbroeder in de Orde van de Rode Leeuw van Limburg. 

Peter Strijbos is directeur van uitvaartverzorging en gravendienst Strijbos.